Bruin noten-rozijnenbrood
Langer dan 1 uur
Dit recept is enkel geschikt voor wie kan genieten van een vaste, zware bruine boterham. Zo eentje van minstens 1,5 cm dik afgesneden waarbij de boterham belangrijker is dan het beleg. Ik kneed het deeg niet zo heel lang met de hand waardoor het niet luchtig is.

De rozijnen en de noten kunnen ook weggelaten worden maar deze maken het brood wel extra lekker, bijvoorbeeld met een goed stuk kaas erop.

Het is perfect mogelijk om sneden brood in te vriezen zodat je niet elke dag hoeft te bakken en toch dagelijks je eigen broodje hebt.
Ingrediënten
voor 8 personen

1200 gram 9-granen bloem (colruyt)
7 dl lauw water
1 pakje verse gist of ongeveer 1 soeplepel droge gist
50 gram walnoten
100 gram rozijnen 
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten