Mieke
6 recepten toegevoegd
Over mezelf als kok
Is het een passie? Ik weet het niet. Dat woord klinkt zo … allesomvattend. Maar elke dag met plezier eten maken voor drie kinderen en manlief, is ook allesomvattend. En vooral: ik blijf na al die jaren nieuwsgierig naar nieuwe geuren en kleuren in de keuken. Daarom vind ik deze website echt super!
Lievelingskeuken
Dat kan nogal variëren. Nu verdiep ik me in Aziatische gerechten, en probeer ik allerlei currypasta’s uit. Die doordringende kruidengeur die het huis vult: daar kan echt niets tegenop! Ik wok minstens driemaal per week – niemand die klaagt. Maar mijn basis blijft de oerdegelijke Vlaamse keuken. Met dank aan de kookkunst van mijn mama.
Favoriete restaurants
In mijn woonplaats Saint-Sauveur, net over de taalgrens, is er een heerlijk restaurant: La Maison Blanche. Dat is onweerlegbaar mijn toppunt van culinair genot. De kaart is traditioneel, maar heel afwisselend: van paling in ’t groen tot varkenswangetjes met peperkoek. Het menu is altijd geslaagd. En de wijnen zijn top!