A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Koken.be - Lekker eenvoudig
Demonisch vispannetje geblust met koko's
Dit vispannetje is een variant op de gekende scampi's diabolique.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

400 g mix van vis en scampi's
1 kleine rode ui
3 teentjes look
2 blikjes kokosmelk (30 cl)
1 klein blikje tomatenconcentraat
1 glas witte wijn
peper, zout, paprikapoeder, tijm, oregano
1 blokje vis- of groentebouillon
sambal of gedroogde rode pepertjes
citroensap
20-30 minuten

Recept

Opgelet! De ingrediƫnten en hoeveelheid zorgen voor een ruime hoeveelheid saus zodat je langer kan nagenieten met een stukje brood. :)

1) Verhit wat olijfolie en bak de vis tot deze aan beide kanten licht goudbruin ziet.
2) Voeg er de scampi's aan toe en laat beide nog even doorbakken tot de scampis licht roze worden. Haal de vis uit de pan.
3. Voeg de fijn versnipperde rode ui en de fijn gehakte teentjes look toe aan het bakvet van de vis.
4) Bak de Ajuin tot deze glazig worden en blus dan met het glas witte wijn en voeg er meteen het blokje bouillon aan toe. Breng alles terug aan de kook en laat de alcohol verdampen.
5) Roer nu het blikje tomaten concentraat door de wijn en breng alles terug aan de kook en breng nu op smaak met Peper, zout, paprikapoeder, Tijm, Oregano en voeg er de sambal of gedroogde pepers aan toe.
6) Open de 2 blikjes kokos melk en roer ze door de kokende saus. Laat de saus nu rustig indikken. Je kan hiervoor Maizena gebruiken maar als je het op een zacht vuurtje laat door koken zal je merken dat de saus verdampt en de saus geconcentreerd en vast wordt.
7) Besprenkel de vis met Citroensap en leg ze terug in de saus.
8) Breng alles terug aan de kook en dien op met brood, Indische naan , puree of rijst.

Serveer tip!
Je kan de stukjes gebakken vis en scampi's in een vuurvast pannetjes schikken en overgieten met de saus. Werk af met plakjes citroen en plaats alles onder de grill tot de saus zich begint te hechten aan de vis en het potje.

Smakelijk!
toegevoegd door Arties