A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Koken.be - Lekker eenvoudig
Witloof met hesp en kaas
Witloof rolletjes met hesp en kaassaus, gegratineerd in de oven is een echte klassieker.

Ingrediënten
Voor 2 personen

4 stronkjes witloof
4 plakjes gekookte ham
100 g geraspte Gruyère kaas
½ liter melk
50 g bloem
50 g boter
nootmuskaat, peper & zout
30-60 minuten

Recept

De witloof bereiden:
1. Snij een kruisje in de onderkant van de witloof of verwijder een stukje van het harde deel in de wiltloof. Hierdoor verliest de witloof haar bittere smaak.
2. Kook/stoom de witloof ± 15 minuten
3. Zeer goed laten uitlekken. Zodat het overtollige kook vocht niet meer op de witloof zit. Voeg een snuifje peper en zout toe aan de witloof.

De kaassaus:
4. Begin met het maken van Béchamel (witte saus).Laat de boter smelten op een zacht vuur.
5. Meng de bloem door de boter en laat het geheel licht opdrogen maar vooral niet bakken.
6. Als je een lichte geur van gebak begin te ruiken mag je er de melk door mengen en het geheel al roerend terug aan de kook brengen. De melk zal nu steviger worden en de saus wordt gevormd.
7. Haal van het vuur en voeg de helft van de geraspte kaas toe en kruid vervolgens naar eigen smaak met nootmuskaat, peper en zout.

De afwerking:
8. Neem een glaze overschotel en bedek de bodem met een beetje kaassaus.
9. Rol elk stronkje witloof in een plakje ham en schik ze in de ovenschotel
10.Overgiet alles met de resterende kaassaus en bestrooi met de rest van de kaas.
11. Laat ongeveer 15 min gratineren in een voorverwarmde oven van 180°C tot een goudbruine korst gevormd wordt.

TIP! Serveer met Aardappelpuree.
toegevoegd door Arties